14 mars 2023

Hammarby - AIK, kvartsfinal i Svenska Cupen den 13 mars 2023

I går var jag på Tele2 Arena för att fotografera kvartsfinalen i Svenska Cupen mellan Hammarby och AIK. Det blev en spännande match med heta känslor hos de båda lagen. Men matchen förstördes för mig, många andra fotografer och större delen av publiken av den rök som fyllde arenan. Båda klackarna eldade bakom målen, taket var stängt och röken fördröjde matchen och försvårade sikten för publik och TV tittare. Informationsskyltar påminde om att det är olagligt att medföra och tända pyroteknik, för att i nästa ögonblick tacka för visad hänsyn. Patetiskt!

Det är märkligt och svagt att Svensk fotboll inte kan få ordning på detta, eller inte vill få ordning på det. Det finns dessutom grupper som anser att det är stämningshöjande. En del personer bland arrangörerna sa till och med att det tillhör derbyn.

Här finns bilder från matchen, inte mina bästa pga röken, men förhoppningsvis kan man få några intryck från matchen. Resultatet? Jo Hammarby vann med 2-1 och gick vidare till semifinal i Cupen.


























































Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Djurgården - Göteborg, Svenska Cupen den 3 mars 2024

Matchen mellan Djurgården och Göteborg skulle bli avgörande för gruppsegern i Svenska Cupen. Matchen fick skjutas upp en halvtimme pga att b...